Veerponten en veerboten in Nederland


Pontjes in de Benelux




[starten] [zoeken] [historisch]
[nieuws] [pontje_vd_maand]
[type_veerpont] [lijst_pontjes] [fietstochten]
[zeer_klein] [privé_pontjes] [links] [contact]


Nieuws over veerponten in Nederland

Reparatie pont Maassluis duurt tot eind jaar

Datum: 2023.07.29

(Dit nieuwsbericht heeft betrekking op de veerpont Maassluis - Rozenburg)

Begin deze maand mochten we melden dat de veerpont die vaart tussen tussen Maassluis en Rozenburg binnenkort zou worden gerepareerd. Daartoe heeft de provincie Zuid-Holand één miljoen euro beschikbaar gesteld. Voor dat bedrag zou de pont uit de failliete boedel van Blue Amigo kunnen worden aangekocht, gerepareerd en in dienst worden gesteld door de nieuwe exploitant scheepswerf Damen.

Helaas kwam er eind deze maand een negatief bericht. Reparatie vergt meer tijd dan voorzegd. In korte tijd zou met wat lapwerk de pont gereed gemaakt kunnen worden, maar dan zou deze niet bedrijfszeker genoeg zijn voor een goede exploitatie. Men laat nu weten, dat de reparatie zeker tot 1 januari 2024 zal duren.

Een dag later liet de curator van het failliete Blue Amigo weten, dat er naast rederij Damen, er nog andere kandidaten zijn om de veerpont te kopen uit de failliete boedel. Het is dus nog maar helemaal onzeker of Damen de veerpont wel zou kunnen kopen om de dienst vanaf januari voort te zetten. De eigendomssituatie is onduidelijk. In 1970 aangeschaft door de provincie, overgegaan naar Connexxion-Water, naar Ottevanger, naar Blue Amigo? Wie is nou eigenlijk eigenaar van de veerpont?

Er blijft dus tot het eind van dit jaar de huidige situatie voortbestaan, waarbij een veerboot van de roeiersvereniging Eendracht voor het overzetten van voetgangers en fietsers beschikbaar zal zijn. Autos moeten tot het eind van het jaar dus omrijden.