Veerponten en veerboten in Nederland


Pontjes in de Benelux
[starten] [zoeken] [historisch]
[nieuws] [pontje_vd_maand]
[type_veerpont] [lijst_pontjes] [fietstochten]
[zeer_klein] [privé_pontjes] [links] [contact]


Nieuws over veerponten in Nederland

Blue Amigo faillissement Maassluis-Rozenburg

Datum: 2023.05.26

(Dit nieuwsbericht heeft betrekking op de veerpont Maassluis - Rozenburg)

Blue Amigo, de exploitant van de veerdienst Maassluis-Rozenburg, heeft faillissement aangevraagd voor deze veerdienst. Dit bedrijf verzorgde sinds 2019 de veerdienst. De twee veerboten (voor autos) die op het veer werden ingezet zijn in de loop van 2022 beide defect geraakt, de Staeldiep in februari 2022 en de Blankenburg in september 2022. Reparatie bleek duur te zijn; daar is nog geen begin mee gemaakt. Sinds 21 oktober 2022 voer de veerboot Otter, alleen voor voetgangers en fietsers.

Op 24 mei 2023 heeft Blue Amigo faillissement aangevraagd. Het bedrijf geeft als argument dat het aantal passagiers te laag is, dat de brandstofkosten te hoog zijn, en dat reparatie van de beide boten te duur zou zijn. Een actiegroep in Rozenburg pareert deze uitspraken met het vermelden dat "De rederij wist waar ze instapte".

De provincie Zuid-Holland zet vanaf 24 mei bussen in op de verbinding tussen Maassluis en Rozenburg. Daarnaast komt er als noodvoorziening gedurende een deel van de dag een andere veerpont, de Aqua Runner, welke door scheepswerf Damen (werf in de buurt) wordt verzorgd. Deze boot heeft voorheen gevaren op de relatie Dordrecht-Rotterdam als waterbus. Daarnaast heeft de plaatselijke roeivereniging op de dag dat het nieuws bekend werd geholpen met het overzetten van personen.

De provincie is voornemens om op korte termijn een nieuwe aanbesteding uit te voeren waarin wordt gezocht naar een nieuwe exploitant van de verbinding

Foto: De veerboot Otter, die sinds oktober bij Maassluis heeft gevaren, hier nog op op het Rhoons Veer, waar deze boot ook heeft gevaren.