Alhoewel ik mijn best doe de gegevens zo correct mogelijk te laten zijn, kan er geen verantwoording worden genomen voor mogelijke fouten.
Constateert u een fout, dan ben ik blij als u dat meldt.
Op bijzondere dagen kunnen de tijden (en zelfs ook de vraag of de pont wel of niet vaart) afwijken. Denk aan Kongingsdag, Tweede Paas- en Pinksterdag, Hemelvaartsdag, Kerstdag en Nieuwjaarsdag.
Ook worden kortdurende afwijkingen (b.v. t.g.v. storing, te hoog of te laag water) niet vermeld.
Als er sprake is van vaartijden, dan moet u rekening houden met de vraag wat daarmee wordt bedoeld. De tijd waarop u zich nog kunt aanmelden, of de tijd wanneer de schipper naar huis gaat. In dat laatste geval kan de laatste afvaarttijd tien tot twintig minuten eerder zijn.
Door Napoleon werd de directe route van Breda naar Utrecht aangelegd. Even ten oosten van Geertruidenberg passeerde deze route het kleine water dat later het Oude Maasje is geworden (de Bergsche Maas bestond in die tijd nog niet). Er kwam een pont voor voertuigen en een roeiboot voor voetgangers. Vanwege de invloed van Napoleon werd dit veer het Keizersveer genoemd.
Bij de aanleg van de Bergsche Maas in 1890 werd er een grotere veerpont in dienst gesteld, nu naar de noordoever van deze Bergsche Maas in Hank. Er kwamen twee raderstoomponten in dienst, alhoewel er voor voetgangers nog steeds met een roeiboot werd overgezet. Bij de bouw van de brug in 1931 in wat later de A27 werd, is dit pontveer op 31 oktober 1931 gestopt. Wegens tweemaal vernieling van de brug in de Tweede Wereldoorlog is de pont in de oorlog weer tijdelijk even in dienst geweest.