Veerponten en veerboten in Nederland


Pontjes in de Benelux
[starten] [zoeken] [historisch]
[nieuws] [pontje_vd_maand]
[type_veerpont] [lijst_pontjes] [fietstochten]
[zeer_klein] [privé_pontjes] [links] [contact]


(klik op de foto om te sluiten)

Lokatie :
Elsloo - Cothem (B)
(historisch)
    (LI-h019)

Deze veerpont is niet (meer) aktief

  (disclaimer)

Alhoewel ik mijn best doe de gegevens zo correct mogelijk te laten zijn, kan er geen verantwoording worden genomen voor mogelijke fouten.

Constateert u een fout, dan ben ik blij als u dat meldt.


Op bijzondere dagen kunnen de tijden (en zelfs ook de vraag of de pont wel of niet vaart) afwijken. Denk aan Kongingsdag, Tweede Paas- en Pinksterdag, Hemelvaartsdag, Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

Ook worden kortdurende afwijkingen (b.v. t.g.v. storing, te hoog of te laag water) niet vermeld.

Als er sprake is van vaartijden, dan moet u rekening houden met de vraag wat daarmee wordt bedoeld. De tijd waarop u zich nog kunt aanmelden, of de tijd wanneer de schipper naar huis gaat. In dat laatste geval kan de laatste afvaarttijd tien tot twintig minuten eerder zijn.

Gegevens

      Deze veerpont is niet (meer) aktief

Over : Maas
Soort : hist: pontveer
Type : historisch: pontveer
Lokatie : Google maps (50.95032 , 5.75738)
Websites :

Beschrijving

Vanuit Elsloo was er een belangrijke wegverbinding naar België. Het Julianakanaal werd met een brug overgestoken, de Maas kon met een pontveer worden overgestoken. Tot ergens in de 50er jaren was er sprake van een pontveer. Op latere kaarten is er sprake van een voetveer, blijkbaar gewijzigd. Het veer is ergens in de jaren 60 van de vorige eeuw opgeheven.

De foto dateert uit mei 1940, de dag van de Duitse inval. Er is een pontonbrug geslagen. De veerpont ligt aan de oever afgemeerd.