Helaas beschik ik (nog) niet over een foto van dit veer. Als u mij een foto toestuurt, dan ben ik u daarvoor erg dankbaar. Die foto kunt u mij toesturen op het volgende e-mail adres:
Alhoewel ik mijn best doe de gegevens zo correct mogelijk te laten zijn, kan er geen verantwoording worden genomen voor mogelijke fouten.
Constateert u een fout, dan ben ik blij als u dat meldt.
Op bijzondere dagen kunnen de tijden (en zelfs ook de vraag of de pont wel of niet vaart) afwijken. Denk aan Kongingsdag, Tweede Paas- en Pinksterdag, Hemelvaartsdag, Kerstdag en Nieuwjaarsdag.
Ook worden kortdurende afwijkingen (b.v. t.g.v. storing, te hoog of te laag water) niet vermeld.
Als er sprake is van vaartijden, dan moet u rekening houden met de vraag wat daarmee wordt bedoeld. De tijd waarop u zich nog kunt aanmelden, of de tijd wanneer de schipper naar huis gaat. In dat laatste geval kan de laatste afvaarttijd tien tot twintig minuten eerder zijn.
De Maas verliep in het begin van de vorige eeuw behoorlijk anders dan tegenwoordig. De Maas liep met een grote boog om Keent heen. Dit dorp was aan de noordkant van de Maas gelegen, toen nog in Gelderland, Overlangel in Noord-Brabant aan de zuidwest-oever van de Maas. Tussen deze twee plaatsen lag een voetveer. De Maas is halverwege de vorige eeuw hier omgelegd, rechtgetrokken. Daarbij kwam Keent aan de andere kant van de Maas te liggen. Het voetveer zal in deze tijd wel zijn opgeheven.