Veerponten en veerboten in Nederland


Pontjes in Nederland


[start] [zoeken] [historisch]
[nieuws] [pontje_vd_maand]
[type_veerpont] [lijst_pontjes] [fietstochten]
[zeer_klein] [privé_pontjes] [links] [contact]

Nieuws over veerponten

Actiedreiging bij TESO

Datum: 2022.06.29

(Dit nieuwsbericht heeft betrekking op de veerpont Den Helder - Texel)

Personeel van de TESO, georganiseerd in de vakbonden FNV en CNV, dreigt met acties bij de TESO, de maatschappij die de veerboot van Den Helder naar Texel exploiteert. De CAO is inmiddels verlopen. Het personeel heeft 4,5 procent loonsverhoging gehad, maar men eist 5 procent. Daarnaast eist men maatregelen voor het aanpakken van de hoge werkdruk.

De TESO laat weten dat men zich niet vindt in de eisen van de vakbonden. Volgens TESO is de beloning beduidend beter dan het gemiddelde in de OV sector, en dat er voldoende mogelijkheden zijn om vrij te nemen. Men wijst ook op het erg lage personeelsverloop dat een aanduiding zou zijn voor het zijn van een goede werkgever.

De vakbonden dreigen nu met acties, juist in het zomerseizoen.

Na een week werd bekend dat de TESO een hoger bod had uitgebracht. Dit wordt met de leden van de vakbond besproken. Maar eind juni werd bekend dat de leden van de vakbond het nieuwe bod hebben afgewezen. Als motivatie werd gegeven, dat de werknemers erg op hun hoede zijn en verwachten dat er altijd een addertje onder het gras zit. Dit ondanks het feit dat het bod van de directie was verbeterd.